1. Umumiy qoidalar

Shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash bo‘yicha ushbu siyosat O‘zbekiston Respublikasining 02.07.2019 yildagi O‘RQ-547-sonli «Shaxsiy ma’lumotlar to‘g‘risida»gi qonuni talablariga muvofiq ishlab chiqilgan hamda «Anglesey Food» MChJ XK (keyingi o‘rinlarda – «Operator») shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlash tartibini va shaxsiy ma’lumotlarining xavfsizligini ta’minlash choralarini belgilaydi.

1.1. Operator o‘z faoliyatini amalga oshirishning eng muhim maqsadi va sharti sifatida uning shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashda inson va fuqarolarning huquqlari va erkinliklariga rioya qilish, shu jumladan shaxsiy hayotning dahlsizligi, shaxsiy va oilaviy sirga ega bo‘lish huquqlarini himoya qilishni belgilaydi.

1.2. Operatorning shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlashga oid ushbu siyosati (keyingi o‘rinlarda – Siyosat) Operator tomonidan https://korzinka.uz veb-saytiga tashrif buyuruvchilar, Yagona murojaatlar markazining (keyingi o‘rinlarda YaMM) ma’lumot kiosklari hamda Shikoyat va takliflar kitobi foydalanuvchilari haqida olinishi mumkin bo‘lgan barcha ma’lumotlarga nisbatan qo‘llaniladi.

2. Siyosatda ishlatiladigan asosiy tushunchalar

2.1. Shaxsiy ma’lumotlarni avtomatlashtirilgan tarzda qayta ishlash – shaxsiy ma’lumotlarni hisoblash texnikasi vositalari yordamida qayta ishlash;

2.2. Shaxsiy ma’lumotlarni blokirovka qilish – shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlashni vaqtincha to‘xtatish (qayta ishlash shaxsiy ma’lumotlarni aniqlashtirish uchun zarur bo‘lgan holatlardan tashqari);

2.3. Veb-sayt – grafik va axborot materiallari, shuningdek EHM va ma’lumotlar bazalari uchun dasturlar to‘plami bo‘lib, ularga Internet tarmog‘idagi https://korzinka.uz tarmoq manzilida ularga erkin kirish imkoniyatini ta’minlaydi;

2.4. Shaxsiy ma’lumotlarning axborot tizimi – ma’lumotlar bazalarida mavjud bo‘lgan shaxsiy ma’lumotlar va ularning qayta ishlanishini ta’minlovchi axborot texnologiyalari va texnik vositalar to‘plami;

2.5. Shaxsiy ma’lumotlarni egasizlashtirish – qo‘shimcha ma’lumotlardan foydalanmasdan shaxsiy ma’lumotlarning muayyan Foydalanuvchi yoki boshqa shaxsiy ma’lumotlar sub’yektiga tegishli ekanligini aniqlash imkonini bartaraf qiladigan harakatlar;

2.6. Shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash – avtomatlashtirish vositalaridan foydalangan holda yoki bunday vositalardan foydalanmasdan shaxsiy ma’lumotlar bilan bajariladigan har qanday harakat (operatsiya) yoki harakatlar (operatsiyalar) majmui, shu jumladan shaxsiy ma’lumotlarni yig‘ish, yozib olish, tizimlashtirish, to‘plash, saqlash, aniqlashtirish (yangilash, o‘zgartirish), olish, foydalanish, uzatish (tarqatish, taqdim etish, kirish), egasizlashtirish, blokirovka qilish, o‘chirish, yo‘q qilish;

2.7. Operator – shaxsiy ma’lumotlarni mustaqil ravishda yoki boshqa shaxslar bilan birgalikda shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlashni tashkil qiluvchi va (yoki) amalga oshiruvchi, shuningdek shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash maqsadlarini, qayta ishlanadigan shaxsiy ma’lumotlar tarkibini, shaxsiy ma’lumotlar bilan bajariladigan harakatlar (operatsiyalar)ni belgilovchi davlat organi, mahalliy boshqaruv organi, yuridik yoki jismoniy shaxs;

2.8. Shaxsiy ma’lumotlar – https://korzinka.uz veb-saytining foydalanuvchisiga, YaMMning ma’lumot kiosklariga va Shikoyat va takliflar kitobiga bevosita yoki bilvosita aloqador har qanday ma’lumot;

2.9. Foydalanuvchi – barcha https://korzinka.uz veb-saytiga tashrif buyuruvchilar, YaMM ma’lumot kiosklari hamda Shikoyat va takliflar kitobidan foydalanuvchilar;

2.10. Shaxsiy ma’lumotlarni taqdim etish – shaxsiy ma’lumotlarni muayyan shaxsga yoki muayyan doiradagi shaxslarga oshkor qilishga qaratilgan harakatlar;

2.11. Shaxsiy ma’lumotlarni tarqatish – shaxsiy ma’lumotlarni noaniq doiradagi shaxslarga oshkor etishga (shaxsiy ma’lumotlarni uzatishga) yoki cheklanmagan doiradagi shaxslarni  shaxsiy ma’lumotlar bilan tanishtirishga qaratilgan harakatlar, shu jumladan ommaviy axborot vositalarida shaxsiy ma’lumotlarni e’lon qilish, axborot va telekommunikatsiya tarmoqlarida joylashtirish yoki boshqa har qanday yo‘l bilan ularni olish imkoniyatini berish;

2.12. Shaxsiy ma’lumotlarni yo‘q qilish – shaxsiy ma’lumotlar axborot tizimida keyinchalik shaxsiy ma’lumotlar mazmunini tiklash imkoniyati bo‘lmagan holda shaxsiy ma’lumotlarni qaytarib bo‘lmaydigan tarzda yo‘q qiladigan  va (yoki) moddiy shaxsiy ma’lumotlar tashuvchilarini yo‘q qiladigan har qanday harakatlar.

3. Operator Foydalanuvchining quyidagi shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashi mumkin:

3.1. FISh;

3.2. Tug‘ilgan kuni;

3.3. Faoliyat turi;

3.4. Oilaviy ahvoli;

3.5. Oila a’zolarining soni;

3.6. Elektron manzil;

3.7. Telefon raqamlari;

3.8. Shuningdek, saytda internet-statistika xizmatlaridan (Yandex Metric va Google Analytics va boshqalar) foydalangan holda tashrif buyuruvchilar to‘g‘risidagi egasizlashtirilgan ma’lumotlar (shu jumladan “cookie” fayllar) to‘planadi va qayta ishlanadi.

3.9. Yuqorida sanab o‘tilgan ma’lumotlar Siyosatning keyingi matnida umumiy tushuncha bilan birlashtirilgan. Shaxsiy ma’lumotlar.

4. Shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash maqsadlari

4.1. Foydalanuvchi shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashning maqsadi – Foydalanuvchini SMS va push xabarlar yuborish orqali xabardor qilish; Foydalanuvchiga veb-saytdagi mavjud xizmatlarga, ma’lumotlarga va/yoki materiallarga kirish huquqini berish; talabnoma asosida teskari aloqani taqdim etish.

4.2. Operator, shuningdek, Foydalanuvchiga yangi mahsulotlar va xizmatlar, maxsus takliflar va turli hodisalar to‘g‘risida xabarlarni yuborish huquqiga ega. Foydalanuvchi har doim kompaniyaga istalgan rasmiy aloqa kanallari orqali «Yangi mahsulotlar va xizmatlar va maxsus takliflar haqidagi xabarlardan voz kechish» belgisiga ega murojaatni yuborish orqali ma’lumot olishdan voz kechishi mumkin.

4.3. Foydalanuvchilarning internet-statistika xizmatlari yordamida yig‘iladigan egasizlashtirilgan ma’lumotlari Foydalanuvchilarning saytdagi xatti-harakatlari to‘g‘risida ma’lumot to‘plash, saytning sifati va uning mazmunini yaxshilash uchun xizmat qiladi.

5. Shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlashning huquqiy asoslari

5.1. Operator Foydalanuvchining shaxsiy ma’lumotlarini, faqat ular Foydalanuvchi tomonidan mustaqil ravishda https://korzinka.uz saytida, YaMM ma’lumot kiosklarida hamda Shikoyatlar va takliflar kitobida joylashtirilgan maxsus so‘rovnomalar/shakllar vositasida to‘ldirilganda va/yoki yuborilgandagina qayta ishlaydi. Foydalanuvchi tegishli so‘rovnomalarni/shakllarni to‘ldirish va/yoki Operatorga o‘z shaxsiy ma’lumotlarini yuborish orqali ushbu Siyosatga o‘z roziligini bildiradi.

5.2. Operator Foydalanuvchi haqidagi egasizlashtirilgan ma’lumotlarni, agar Foydalanuvchi brauzerining sozlamalarida bunga ruxsat etilgan (“cookie” fayllarni saqlash va JavaScript texnologiyalaridan foydalanish yoqilgan) bo‘lsa qayta ishlaydi.

6. Shaxsiy ma’lumotlarni to‘plash, saqlash, uzatish va boshqa turda qayta ishlash tartibi

Operator tomonidan qayta ishlanadigan shaxsiy ma’lumotlarning Xavfsizligi shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish sohasidagi amaldagi qonun hujjatlari talablariga to‘liq rioya qilish uchun zarur bo‘lgan huquqiy, tashkiliy va texnik chora-tadbirlarni amalga oshirish orqali ta’minlanadi.

6.1. Operator shaxsiy ma’lumotlarning saqlanishini ta’minlaydi va vakolat berilmagan shaxslarning shaxsiy ma’lumotlarga kirishini bartaraf qilish uchun barcha mumkin bo‘lgan choralarni ko‘radi.

6.2. Foydalanuvchining shaxsiy ma’lumotlari hech qachon, hech qanday holatda uchinchi shaxslarga berilmaydi, amaldagi qonunlarni bajarish bilan bog‘liq hollar bundan mustasno.

6.3. Shaxsiy ma’lumotlarda noaniqliklar aniqlanganda, Foydalanuvchi Operatorga istalgan rasmiy aloqa kanallari orqali «Shaxsiy ma’lumotlarni yangilash» belgisiga ega xabarni yuborish orqali ularni mustaqil ravishda yangilashi mumkin.

6.4. Shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash muddati cheklanmagan. Foydalanuvchi istalgan vaqtda Operatorga istalgan rasmiy aloqa kanallari orqali «Shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlashga rozilikni bekor qilish» belgisiga ega xabarni yuborish orqali shaxsiy ma’lumotlarining qayta ishlanishiga o‘z roziligini qaytarib olishi mumkin.

7. Yakuniy qoidalar

7.1. Foydalanuvchi istalgan rasmiy aloqa kanallari orqali Operatorga murojaat qilib, o‘z shaxsiy ma’lumotlarini qayta ishlashga aloqador barcha qiziqtiruvchi savollar bo‘yicha kerakli izohlarni olishi mumkin.

7.2. Ushbu hujjatda Operator tomonidan shaxsiy ma’lumotlarni qayta ishlash siyosatidagi har qanday o‘zgarishlar aks ettiriladi. Siyosat yangi versiya bilan almashtirilgunga qadar muddatsiz amal qiladi.

7.3. Siyosatning amaldagi versiyasi Internetda https://korzinka.uz/uz/privacy-policy-uz manzilda unga erkin kirish imkoniyati berilgan holda joylashtirilgan.

 

Ijrochi:

«Anglesey Food» MChJ XK

Yuridik manzil: 100066, Toshkent sh.,
Turob To’la ko‘ch, 57-uy.

H/R 2020 8000 9005 7890 2001
O‘ZR TIF MB Akadem. Filiali
MFO: 00 431
INN: 202 099 756
OKED: 47110

 

Bog‘lanish uchun ma’lumot:

Telefon: +99878 140 14 14
Telegram: https://t.me/korzinka_uzbek
Facebook: fb.com/korzinkauz
Instagram: instagram.com/korzinkauz